50. EFNS 2018 Anterselva, Syd-Tyrol, Italia

Det 50. EFNS gikk av stabelen 28. januar i vinterparadiset Anterselva!

I tillegg til skirennene fikk vi være med på diverse spennende og lærerike utflukter, blant mye annet fikk vi muligheten til å dra på vinsmaking, få et innblikk i kultur og historie, lære om melkeproduksjon og gå på ski i hjertet av Dolomittene som forøvrig står på UNESCOs verdensarvliste. Les mer om alle utfluktene HER

30. januar ble det arrangert et jubileumsrenn som tok deltakerene på en skitur gjennom vakre omgivelser i Dolomittene. Det var ikke et klassisk renn med tidtaking, men mulighet for å gjennomføre 30 eller 50 km gjennom de populære Tour de Ski-løypene fra Cortina til Toblach/Dobbiaco. Flere hjelpestasjoner langs løypene delte ut drikkevarer, frukt og kake, og i Landro ble det servert et varmt måltid.

Det ble 50-årsfeiring fra ende til annen med jubileumsfeiring med bankett, dans og sang på torsdagen, og enda flere festligheter på fredagen med medalje- og avslutningsseremoni.

24 menn og en kvinne fra Norge leverte mye bra skyting og raske tider i sporet. Like viktig var at nesten alle var fornøyde med egne resultat og alle var strålende fornøyd med arena, løyper, organisering og ikke minst strålende sol og blå himmel.

Resultater Fristil 2018 norske deltakere her

Komplette resultatlister her

11 kvinner og 30 menn gjennomførte hhv 5km og 10km klassisk skiskyting med en skyting. Været var ikke like strålende som dagen før, men resultatene enda bedre. Det ble en norsk gull til Jenny Engeset (D71), sølv til Ann-Christin Schill (D61) og bronsje til Per Odd Rygg (H41). 

Resultater Klassisk 2018 norske deltakere her

Komplette resultatlister her

%d bloggers like this: