Om EFNS

EFNS – European Foresters competition in Nordic Skiing

EFNS står for European Foresters competition in Nordic Skiing. Fritt oversatt til norsk: Skogs-EM i skiskyting.

En uke i midten av hver vinter samles nesten 1 000 skog- og skisportinteresserte fra over 20 land i Europa for konkurranser, faglige oppdateringer og sosialt samvær. Deltakerne er alt fra nybegynnere til ambisiøse semi-profesjonelle. I 2020 tok det 52. arrangementet plass i Arberland i Bayern, Tyskland. I 2021 og i 2021 var arrangementene avlyst grunnet covid.

Det arrangeres to individuelle skirenn, klassisk (10 km) og fristil (10 km) samt en stafett. I de individuelle rennene er det også skyting med lånt gevær og anlegg.  For mange er disse rennene første møte med skiskyting og det gis mulighet for opplæring og trening. I tilknytning til skirennene arrangeres det skogfaglige ekskursjoner og foredrag.

Kombinasjonen av det faglige programmet og skirennene danner en ypperlig ramme for å lage nettverk og få nye venner samt å dele kunnskap – både skogfaglig og skiteknisk.

Arrangementene er  preget av godt humør, sunne ambisjoner og pleie av vennskap på tvers av alle politiske og språklige grenser. De fleste som har deltatt i EFNS Skogs-EM kommer tilbake året etter.

Fra Norge reiser årlig en stor gruppe kvinner og menn mellom 16 og 80 år. EFNS Norge arrangerer fellesreise og ønsker nye deltakere velkommen.

I 2023 arrangeres 53.EFNS i Sarajevo  5. -11. februar

Les mer om EFNS her

%d bloggers like this: